Kook, mille tegemine oli lapsepõlves sündmus ise. Ema oli alati pabinas, kas see beseeosa tuleb välja või ei. Vahel vajus kokku, aga maitsev oli ikka. Retsept oli mul ema poolt kirja panduna nääripeo kutsele, aga leidisn selle tänapäevasemate koostismõõtudega siit . Pisut muutsin jahukogust.
Linnupiimakook
Põhi:
6 munakollast
150 g võid
250 g jahu
250 g hapukoort
200 g suhkrut
1 tl soodat
4 spl mõrukakaod
Kate:
6 munavalget
2 spl suhkrut
vaniljesuhkrut
Glasuur:
100 g hapukoort
100 g võid
4 spl mõrukakaod
6 spl suhkrut
Munakollased eraldada munavalgetest. Munakollased vahustada suhkruga, lisada hapukoor, jahu, sooda, kakao ja kõige lõpus eelnevalt sulatatud või. Küpsetada põhja eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 15-20 min. Samal ajal, kui põhi valmib, vahustada munavalged suhkru, vaniljesuhkruga kõvaks vahuks. Kui põhi on valmis saanud, jahutada ahi 100 kraadini, asetada põhjale munavalge ja küpsetada 100 kraadi juures 5 min. Glasuuri valmistamiseks kuumutada kastrulis hapukoor, kakao ja suhkur, lisada või ja kuumutada kuni või on sulanud. Asetada glasuur koogile ning panna jahedasse ruumi veidikeseks ajaks.
Nämm-nämm!
Nämm-nämm!
sellel laupäeval proovin teha :)
ReplyDeleteSeda kooki võid meie juures siin ka teha. :D
ReplyDelete